Åter Klintholm…

Ja här låg jag innan jul, då var det endast jag i hamnen. Nu är det fler båtar här men det är ju ännu inte högsäsong även om långsidesplatserna nu är upptagna så finns gott om plats för de som anländer..

Här är idag rena sommarvädret, folk strosar runt på bryggan och hälsar på varandra, det är en väldigt trevlig stämning i hamnen och folk tar sig tid att tala med varandra.. Har idag samtalat med både Engelsmän och Danskar, de Tyska gästerna hälsar artigt men verkar inte så intresserade av några längre samtal?

Lite kort om Klintholm, det är en väl skyddat hamn med alla faciliteter. En liten butik men den har det mesta, nu är även restaurangerna öppna så man behöver inte gå hungrig. Bränsle finns (förhoppningsvis utan vatten). Det enda som kanske saknas är väl en båttillbehörsbutik. Inte för att jag just nu saknar en sådan men ibland är det kul att kika lite och man hittar ju oftast något man inte visste att man behöver…

I övrigt så kan jag kanske nämna att jag är glad att jag inte seglar en 40 fots Bavaria och skall lägga till med aktern före. Nästan lite underhållande att se hur sju man kämpar med sin hyrbåt. Men jag förstår dom, att ligga med stäven mot bryggan erbjuder en utmaning när man skall iland och tillbaks ombord med en dylik båt…

Men jag förstår att dessa båtar erbjuder magnifika innerutrymmen. Att hantera dessa i hamn verkar dock vara mer spänning än vad jag kanske önskar?

Nu skall er bryggseglare fortsätta att vika tvätt och åter skapa lite ordning och redan ombord…