Dagsrapport…

Som jag tidigare nämnt så fick jag igår fixat mitt problem med vatten i bränslet. Funderade då vid elvatiden på att kasta loss men valde att ligga kvar en natt till..

Nackdelen med att ligga länge i en trevlig hamn är att man får många goda vänner som man gärna vill ta adjö utav..

Tillbringade så eftermiddagen igår på Bådelaugets klubbhus och samtalade och sade adjö till mina goda vänner där… Även om jag inte mötte alla så vet jag att de jag samtalade med igår för mitt tack och min hälsning vidare…

Passade även på att få tvättar lite kläder igår, man vet ju aldrig när nästa möjlighet till detta erbjuds…

Idag vaknade jag utav att regnet trummade mot ruffens tak och fann då för gott att stänga väckarklockan och sova ett litet tag till.. Men vaknade en stund senare av att regnet hade tilltagit i intensitet… Resten av dagen har jag tillbringat under däck med en bok och lite korsord..

Men nu visar min sista koll på DMI och YR att jag kan räkna med lagoma vindar och de skall som det ser ut nu även komma ifrån rätt väderstreck. Rörande nederbörden så skall den enligt YR hålla sig borta under dagen, vädret blir visserligen mulet men inget regn. Temperaturen ser även den ut att blig hygglig. Ca 10 grader och det är ju inte alltför illa att segla i…

Och seglar gör folk, idag var det tre folkbåtar och  fem optimistjollar som seglade utanför hamnen här, och ja det gjorde dom i regnet med jag satt och fikade inne i min varma kajuta. Men de såg ut att ha det trevligt på sjön och det är ju inte det sämsta.. Regnet har i skrivande stund upphört, eller nja, stack just opp huvet och kunde då genast konstatera att det övergått till ett duggregn. Nu han jag konstatera detta tämligen raskt men lusten för en kajpromenad uteblev tämligen omgående..

Själv så väntar jag dock tills imorgon men nu längtar jag verkligen att få sätta segel.. Fast det blir nog motorgång ned tills jag når Gedser Odde, farleden är ganska trång och jag vill ha passerat leden in till Gedser hamn innan jag sätter segel. Detta mycket beroende på att det är en del trafik med färjor där..

Nu är det dags för er bryggseglare att få i sig lite man innan det så småningom är dags att krypa till kojs. Tanken är att jag skall starta någorlunda tidigt imorgon….