Beklagar tystnaden…

Ibland sker det lite oväntade saker, tyvärr så var det ingen trisslott inblandad. Som ni har läst så lade jag åter till på Läsö. För att vara mer precis så ligger båten nu förtöjd i Västerö hamn.

Tyvärr så ligger Marianne för närvarande med lite motorproblem. Upptäckte att det var ett ganska rejält övertryck i expansionskärlet när jag startade motorn.

Först befarades det vara en defekt topplockspackning, men vid en inspektion utav en lokal mekaniker så tror vi nu att det är en defekt värmeväxlare som orsakar den muntra strålen ur expansionskärlet.

Och enär vattnet som strömmar ur det nyss nämnda kärlet smakar salt så är det nog utan tveka så att denna diagnos stämmer..

Detta lilla haveri kom ju minst sagt olägligt eftersom jag var på väg att sätta segel med kurs mot Smögen. Orsaken till att segla mot hemmahamn var att min dotters 18årsdag infann sig igår..

Nu är ju visserligen Marianne en duglig segelbåt men att segla Läsö till Smögen utan att ha en kurant motor som hjälp när den så behövs locka mig inte..

Och att missa dotterns 18årsdag var ju heller inget trevligt alternativ.. Så vad göra? Bara att köpa en biljett med färjan till Fredrikshamn, väl där så embarkerade jag så färjan som tog mig till Göteborg. Sedan så reste jag så sista biten landvägen och nådde så det pågående födelsedagskalaset.

Så i skrivande stund så försiggår samma resa som beskrivits i omvänd ordning. Så imorgon så hoppas jag på att jag vet hur illa det ligger till med min värmeväxlare. Så vitt jag förstår är den nu demonterad för felsökning..

Rapport följer…