En grå och kall dag…

Vaknade idag av att regnet smattrade mot rufftaket, Det enda jag gjorde åt detta var att vända på kudden och ta fram en bok. Lusten att kryssa ned mot Svendborg i regn och tre plusgrader vägrade helt att infinna sig..

Dock var jag glad över att jag igår promenerade 1,2 kilometer till butiken och macken. Där fick jag bunkrat både diesel och mat så det går ingen nöd på mig där jag nu ligger tryggt förtöjd och inväntar bättre väder..

Tyvärr så har både Lohals Kro och Värdshuset Den Gyldne Hund stängt nu  i början av veckan så jag får hålla tillgodo med de förnödenheter jag har ombord. Och dagens måltid var inte alls så illa, danska frikadeller med brun sås och potatis. En rätt färdig att värma och när jag tillsatte en rejäl klick smör och lite lök så var det faktiskt överaskande gott.

Så snart jag får tjänligt väder har jag nu sedan tänkt mig till Svendborg, vill besöka en Kro där som har inrett ett rum som en trogen kopia utan mässen ombord på S/S Martha. En sådan begivenhet får man ju inte bara lov att segla förbi.

Efter Svendborg så har jag planer på att sätta kurs emot Marstal, även där finns det sevärdheter bland annat deras sjöfartsmuseum som sägs vara väl värt ett besök…

Så nu får nog vädret avgöra även om jag är frestad att ligga kvar tills på onsdag, då är det nämligen filminspelning på Den Gyldne Hund och värdinnan Irene bjöd in mig att deltaga som statist.

Men som sagt, troligen så får vädret avgöra om jag skall bli filmstjärna eller inte.

Rörande den tyska båten som låg akter om mig så var nog besättningen ombord utav hårdare virke än mig, de avseglade vid lunch igår medans regnet ännu föll, jag såg dock aldrig till någon ombord så jag fick tyvärr inte reda på deras planer. De besökte ej heller värdshus eller kro så ingen information att hämta där men jag hoppas de fick en god seglats vart de nu än var på väg….