En kortare seglats…

Seglade så idag vidare… men vinden ville inte helt vara med på detta så jag ligger nu förtöjd i Strande alldeles i början av Kieler förde…

Även om det var lite väl lite vind så hade jag en trevlig tur i vårsolen, underbart skönt att känna att solen värmer igen. Och även om jag seglade i måttliga 2 till tre knop så fanns det saker att titta på, fast jag blev nog aldrig klok på vad marinens två helikoptrar sysslade med… i två timmar lekte de följa John i en bana som upprepades gång på gång…

Däremot så var det lite mer intressant när jag till slut förstod att krigsfartyget jag en stund sett på min AIS men inte för mitt liv kunde se i verkliga livet till slut visade sig vara en ubåt som gick i periskopläge.. Tydligen så sänder de AIS när enbart periskopet är över ytan…

När man seglar ifrån Eckernförde så har man om styrbord ett väl utmärkt och avspärrat militärt övningsområden.. Det var här jag mötte ubåten.. Rätt kul när man bara ser några svarta rör som sticker opp ur havet..

Väl framme vid kaj i Strande så står det en vänlig tysk som hjälper mig att ta emot förtampen, Hans som han heter talade utmärkt svenska, han och sambon hade haft ett hus i skåne i sexton år… Tydligen så ansåg han att jag var en trevlig seglare så jag blev hembjuden till dem och där serverades jag middag, en förträfflig middag dessutom, vildsvin med tillbehör..

Sedan så blev vi sittandes i några timmar och samtalade om det mesta, bland annat så fick jag en inblick i hur det var att växa opp i Tyskland i skuggan av kriget.

Jag kan bara säga att jag har en fantastisk tur som möter dessa underbara människor i nästan varje hamn.

Att få möta människor är trevligt och att möta människor som du kan föra ett intressant samtal med är fantastiskt..

Så med en massa nya intryck och en full mage så är det nu dags att krypa till kojs…..