Snobbseglare…

Den gode StenÅke sjöng ju om snobbseglare,, de är ena granna fagotter, seglar i bådar sôm likknar karôtter… Han nämner ju även att de far till staden och där.. “glor etter tôser och bur på Hutell…”

Nu har ju faktiskt er bryggseglare gjort just detta. Det vill säga jag har haft besök ifrån Sverige och vi reste med bil till Hamburg och där vart vi boendes en natt på ett Hotell..

Nu tror jag ju kanske inte att detta lilla avbrott i min segling gör att jag räknas in bland snobbseglarna, får hoppas att det krävs lite mer än så för att erhålla detta epitet..

I Hamburg så besöktes TopLicht, om man har det minsta intresse utav mässing och blanka beslag så är detta ett paradis för en båtintresserad, butiken är dock inte så stor utan det är i deras katalog och på nätet man ser vidden utav deras sortiment..

Därefter så besöktes det maritima museet .. och jösses… nio våningar som avhandlade det mesta som kan tänkas att ha med sjöfart att göra, även om jag kanske velat se mer rörande segelbåtar som fritidsfartyg men man kan ju som bekant inte få allt här i världen…

Väl tillbaks i Eckernförde så gjordes det en visit på Galleri 66 där min vän Falko Windhaus arbetar som Kurator ( vad en sådan gör vet jag inte men det har med konst att göra) Han har även sin atelje och en utställning där…

Falko är en mycket trevlig man härifrån orten och en mångsidig konstnär.. Hans nästan lite abstrakta målningar tilltalar mig och två av hans verk är just nu på väg hem till Sverige…

www.falkowindhaus.de

Får själv ingen kläm på hur jag ser bilderna på hans sida men jag har ju faktiskt sett dem i verkliga livet, men jag skrev in adressen ovan i hopp att ni mina kära läsare kanske är mer datakunniga än vad jag själv är….

Med dessa rader avslutar jag denna rapport….

En kommentar till “Snobbseglare…”

Kommentarer är stängda.