Kragenaes…?

Så jag seglade till Kragenaes, fann en god plats i hamnen och ström fanns att tillgå. Strosade så runt igår kväll men fann ingen automat att betala hamnavgift så jag återvände till båten. Intrycket jag fick av ortens hamn igår kväll var nog att det mesta föreföll vara väldigt stängt så här års..

Aftonen förflöt i kajutan, satt och studerade sjökort och hamnguide och funderade på vilken nästa hamn skulle kunna tänkas att bli. Kom dock inte fram till något konkret utan fann för gott att fundera vidare på detta imorgon. Kopplade sedan datorn mot internet och blev sittandes och kommunicera med vänner ifrån när och fjärran så klockan var väl över midnatt innan jag kom till kojs.

Satte ingen väckarklocka utan somnade i förvissningen att om hamnkapten vill mig något så knackar nog vederbörande på, ingen knackade och jag sov ut och vaknade glad i hågen något senare än vad jag egentligen hade räknat med. Nu var ju detta inte någon fara. Den lokala butiken stänger ju inte på många timmar ännu och hamnens dieselpumpar hade jag redan lokaliserat igår..

Klättrar sålunda iland och strosar bort mot hamnkontoret men som jag redan anat så var detta stängt, tyvärr så var situationen densamma med dushar och toaletter.. Men som vinterseglare så får man räkna med att så ofta är fallet. Vandrade så över till Köpmannens lilla butik, den hade jag redan igår konstaterat vara öppen sju dagar i veckan och jag kunde gott tänka mig att  bunkra en del saker.

Tyvärr så möttes jag av ett stort plakat på dörren… LUKKET på grund av skadedyr… Nå, då återstår bara att försöka att fylla diesel, men tyvärr.. Ingen möjlighet att betala varken med kort eller kontant, låsta tankar som troligen betjänas av personalen i hamnen…

Så nu sitter jag här, och även om jag ju faktiskt sitter i sjön så är det ingen större fara, mat finns ombord och jag har fortfarande vatten ombord.

Dock så börjar jag nu inse att jag kanske borde ha bunkrat mer utav allt när jag hade möjlighet. Men sånt är livet när man bryggseglar vintertid. Kan ju hoppas att butiken öppnar imorgon och då kanske jag kan få besked om det är möjligt att fylla diesel här.  I Vordingborg var sjömacken stängd pga av brobygge och här förefaller den vara stängd för säsongen.

Men jag har segel och några droppar diesel kvar ombord så jag skall nu försöka att finna en lämplig nästa destination…. Seglar dock inte vidare förrän tidigast imorgon…

3 reaktioner till “Kragenaes…?”

  1. Härliga inblickar i dina dagar Stefan. Hoppas solen snart börjar värma dig lite under dagarna.

    1. Tackar, ja det finns alltid hopp… som det ser ut nu så seglar jag nog imorgon men stort tack för information… =)

Kommentarer är stängda.