Kragenaes dag två…

Jodå nog hade jag satt klockan idag men den gick ju att stänga av så att jag kunde sova vidare i lugn och ro. Erkänner att jag kanske funderat på att segla idag men var nog lite orolig över att jag hade alltför lite diesel ombord för att bekvämt ge mig av alltför sent idag.

Prognosen inför morgondagen befanns dock fortsatt vara god så jag beslöt mig för att ligga kvar, när jag satt med kaffet och funderade på att ringa och fråga hamnkapten om det fanns möjligheter att fylla diesel så knackade det på skrovet… Och se.. där fanns en livs levandes hamnkapten, han beklagade att allt tyvärr var stängt förutom strömmen. Detta gällde även möjligheten att fylla diesel eftersom de varje sen höst tömmer tankarna för att slippa kondens och fukt under vintern.

På min fråga om eventuell hamnavgift så svarade han glatt att den kunde jag bara glömma. Och han tipsade mig även om att jag ju faktiskt kunde ta bussen till Maribo och i vart fall få fyllt min dunk..

Så 20 liters dunken plockades fram och jag gick bort till den närbelägna hållplatsen och fann en gul och grann buss med en trevlig dansk chaufför som tillika var en seglare som genast sporde mig om jag hörde hemma på båten Marianne. Svaret blev så ett glatt ja ifrån er bryggseglare och jag frågade så om det gick att resa med honom för att köpa diesel..

Detta var inget som helst problem, det fanns två möjligheter längs rutten att fylla på min dunk och han rekommenderade mig att fylla i Maribo då jag endast skulle behöva vänta en kort stund innan bussen åter var på väg mot Kragenaes hamn. Och biljetten jag löste var i så fall giltig bägge vägar inom det tidsspannet…

På så vis fick jag bunkrat lite diesel och även köpt svensk kexchoklad på den lokala macken, fick även inhandlat ett par delikata smörgåsar med dansk flaeskesteg…

Så nu siktar jag mot att krypa till kojs tidigt ikväll, prognosen inför morgondagen är god och jag har avtalat med min gode vän och seglingsmentor Tommy om ett kontrollsamtal imorgon kl 09.00 för att säkerställa att jag inte ligger och sover alltför länge….