Några rader om vänskap…

Dagen har avlöpt väl, visserligen hade jag hoppats på att besöka den lokala båttillbehörsfirman men den visade sig vara stängd på grund av att det skall byggas en ny broförbindelse..

Men oavsett detta har jag haft en trevlig dag med min gode vän Gustav, och jag tror att även han uppskattar mitt sällskap. Han är en glad pensionär som verkar tycka att det är trevligt att assistera en svensk bryggseglare som ibland anser att det kan vara lite långt till butiken.

Gustav har tagit som sin uppgift att titta till mej dagligen och han gör detta med ett stort leende.. Och jag ser glatt fram emot vår dagliga kaffestund i klubbhuset, till en början hade Gustav lite svårt med min svenska. Men han har nu lärt sig att om han lyssnar noga så förstår mig nu nästan helt utmärkt. Och jag snappar ju opp en del jag med, kan nu faktiskt nästan säga att jag behärskar de danska räknetalen

Vi har idag besökt sydhamnen och då kunde vi tyvärr konstatera att sjömacken även den var stängt pga brobygget, nu hade Gustav en tiolitersdunk i bilen så jag har nu i vart fall nog med diesel för att klara  värmen i natt. Och jag får nog erkänna att jag helt glömt att ha en rejäl reservdunk ombord. Antar att jag blivit lite bortskämd med att ha en stor tank?

Lokala Shellmacken hade tyvärr inga dunkar att sälja så min gode vän erbjöd sig att inför morgondagen försöka finna en lösning på mitt lilla bränsleproblem..

Närmsta hamn med sjömack verkar nu vara Femö men jag vill nog ändå ha en liten marginal om det skulle visa sig att dessa uppgifter inte stämmer, och ja jag vet… Marianne är en segelbåt men ni får tro mig på mitt ord, mesta delen av den diesel jag förbrukar går till att hålla värmen ombord. Det märks rätt väl när temperaturen sjunker ned mot nollan att förbrukningen går opp….

I övrigt så känner jag mig åter pigg och kry, om jag seglar på lördag eller söndag är än så länge inte beslutat men jag följer noga med prognosen…