På söndag…

Sitter och kollar prognosen, men som det ser ut imorgon så kommer det att blåsa lite mer än vad jag behöver för en skön lördagssegling, och så ser det ut som om vinden kommer ifrån väst… Blir rakt emot min tänkta rutt, men har jag nu legat vid kaj så pass länge så kan jag gott vänta en dag till. På söndag verkar det dock väldigt lovande, 6 meter per sekund å nordlig vind, då kan jag få en härlig segling mot Femö…

Och även om jag titulerar mig bryggseglare så längtar jag nu verkligen efter att få sätta segel, så hellre ett dygn till i hamn och få en fin segling än att jag går sträckan för motor, inget ont om järngenuan men nu saknar jag verkligen harmonin som seglingen ger mig, kommer nog aldrig att sluta njuta av att jag kan förflytta fem ton båt dit jag vill enbart med hjälp av mina segel och naturens krafter….

Och så tog jag idag det säkra före det osäkra, även om jag nu tror att jag ligger kvar tills söndag morgon så passade jag idag på att be min numera mycket gode vän Gustav att följa med mig ut på en bit mat…. Känner verkligen att jag vill visa hur tacksam jag är över all hjälp jag har fått utav honom här i Vordingborg…

När jag frågade honom så tackade han glatt ja och frågade om jag kunde tänka mig att ta med honom till en kinakrog…. önskar ni kunde ha sett mitt leende då.. Näst efter Bodilles Kro i Skagen så är ju kinamat det bästa jag vet….

Så ja… Nu sitter bryggseglaren och längtar iväg, samtidigt så är det som förr, lite vemodigt… I var hamn möter jag fantastiska och trevliga människor… Men till slut så måste man säga farväl, och hoppas att vi ses igen……..

2 reaktioner till “På söndag…”

  1. Det känns i varje ord att du har en mycket behaglig tillvaro….härligt att kunna följa dig….kram o var rädd om dig!

Kommentarer är stängda.