Nåväl… på försigkommen anledning…

Om ni besöker Gedser lystbådehavn , så gäller det minuter när ni betalar havnepeng.. Tro inte som jag att man kan be om ursäkt för att man behöver två dagar innan man har pengar på kontot..

Då har du som det heter på svenska .. skitit i det blå skåpet..

Att vara så oförskämd att ligga i fogdens hamn utan att betala.. ja det fanns inte på världskartan.. Att jag erbjöd mig att betala om två dagar det kunde jag bara glömma,, ”Eller på dansk, jeg skulle me saktens smides ud..

Jag har fått höra att jag skall segla hem.. försvinna omedelbart.. för att därefter få höra att jag lämnar inte hamnen innan jag har betalt…

Situationen blev en kompromiss… jag betalade till slut mina dygn.. sedan så låg jag två dygn på en plats som tillhörde Maxi 95 Krejs.. detta föll dock inte i god jord.. så nu får den gode havnefogden antingen vänta tills jag kommer åter eller så får han konfrontera ägaren till min båtplats… Ryktet säger att han  inte kommer att göra något…

Men jag har mina vänner i SydFalsters Bådelaug.. Och tro mig,, detta är vänner om det så blåser storm,,,,