Nysted..

Och nu några rader om Nysted, hamnen här är ganska väl skyddad vilket jag i skrivande stund är glad för. Här blåser friskt och kommer så att göra i ytterligare något dygn. Att gå in till Nysted havn möter inga problem dagtid även om farleden är tämligen smal. Själv gick jag hit för motor enär jag ansåg att det var för trångt att kryssa. Nattetid så går det att leta sig in men man får vara noga med att hålla koll på prickarna eftersom det är mycket grunt vid sidan om farleden..

Väl inne i hamn så kan man välja att ligga i nord eller sydhavnen. I Norra hamnen är det lite grundare och där ligger man på grönskyltade platser med akterpålar. Båtar med större djupgående ligger långsides i den lite djupare södra hamnen. Så här på försäsong så finns här gott om plats men jag kan gissa mig till att under högssäsong så kan det nog snart bli fullt med båtar som vill ligga långsides, detta oavsett djupgående. Men enligt uppgifter ifrån en av de bofasta så blir det inte så ofta fullt i nordhavnen.

Avståndet mellan de båda hamnarna är inte många meter så oavsett vilken man väljer så har man nära till de faciliter som här finns. Och även så här lite utanför säsong så finns här det mesta man kan önska. Bankomat värdshus, pizzerior och en dagligvarubutik som håller öppet alla dagar.

Själva samhället är trevligt med en hel del gammal bebyggelse och ganska smala gator. Just nu är här lugnt och stilla men när sommaren kommer så vill jag tro att här blir lite mer liv och rörelse. Då öppnar bland annat två restauranger här nere i hamnen. Det är dock ingen hamn för de som önskar ett pulserande nattliv utan en liten trevlig dansk by….

Nu skall er bryggseglare ta sig en dusch innan han skall till butiken, börjar att ta på innehållet i kaffeburken och så kan man ju inte ha det…………