Ven, och Sveriges vänligaste hamnkapten

En kortare tur idag, gick ifrån Helsingborg till Ven. Kände att jag inte bara kunde segla förbi denna ö, enär sjön var lite gropig så valde jag att gå in till Norreborg. Hamnen här är den minsta till arealen så långt på mitt äventyr, cirklade först runt lite men kajerna var lite för höga för att jag skulle vilja lägga till långsides så jag påbörjade tilläggning med stäv mot kaj, fick en akterförtöjning runt en av de fasta stolparna och en tamp iland, var dock inte helt nöjd. Verkade bli lite knöligt för mig att klättra iland om jag inte skulle ligga med stäven helt mot kajen.. funderade en stund på detta och när jag nästan bestämt mig för att försöka lägga till långsides så kom hamnkapten på sin moped…

Vi diskuterade helt kort läget och han anvisade då hamnens bästa plats, en lite smalare och lägre brygga som gick vinkelrätt ut från kajen. Här kunde jag ligga med styrbords sida mot bryggan och på babords sida en stadig stolpe i vattnet som akterförtöjning, här hjälpte han mig även att få koppla landström, toalett finns bara några steg bort och jag har nu förmånen att ligga både akterförtöjd med en stadig stolpe och samtidigt ligger jag långsides… Nu kan det ju nästan inte bli bättre? Men jodå, samme hamnkapten kom med några turistkartor över ön och gav mig även koden så jag kan nyttja hamnens WiFi…

När jag nu nästan lite generat kom på att jag helt saknar svenska kontanter ombord så blev svaret,, det gör väl inget? Gästhamnen är ju vinterstängd och då tar vi ingen hamnavgift här… men sa jag? Borde jag inte betala för ström i vart fall?.. Nädå, den ingår ju i hamnavgiften!!!

En kommentar till “Ven, och Sveriges vänligaste hamnkapten”

  1. Vilken gästfrihet!
    Ha det gott, kul att läsa om dina äventyr:

Kommentarer är stängda.