En kort seglats..

Lämnade Gilleleje strax efter lunch, strålande solsken och nästan perfekt vind. Att jag dröjde så pass kan nog dels tillskrivas att jag somnade sent igår och att det blåste friskt om morgonen…

Knarrande förtöjningar gjorde att det tog sin tid innan sömnen infann sig, inte för att jag var orolig för att båten skulle slita sig, så mycket förtöjningslinor jag använt så hade det behövts en veritabel storm för att åstadkomma detta… men som sagt, knarret och vågskvalpet höll mig vaken till långt efter midnatt..

Men när jag till slut stuvat undan tågvirke och fendrar så kunde jag sätta segel inne i hamnbassängen för att sedan enbart på storseglet gå ut mot Kattegatt, fick sedan en god halvvind som förde mig nästan helt till Helsingör innan jag fann för gott att bärga segel och sedan gå för motor in mot Helsingborgs norra hamn..

Varför jag valde Helsingborg framför Helsingör har jag själv ingen som helst aning om? Kanske jag varit i Danska hamnar så pass länge att jag kände en viss hemlängtan? Tja, om inte annat så tänker jag nog i vart fall att passa på att köpa några kvällstidningar innan jag seglar vidare, inte för att läsvärdet är så stort i dessa men jag känner ett visst sug efter att lösa några korsord…

4 reaktioner till “En kort seglats..”

  1. Ca 15M optimal rutt på sjökortet så så det måste ändå tagit 4 -5 timmar eller?

    1. Tog ca 4 timmar hamn till hamn… loggade 5-6 knop för segel enstaka toppar på 7…

  2. Om du gick till Helsingborg bara för korsordens skull har jag ett tips

    Min hulda hustru brukar på sin dagliga promenad, bl.a. längs “Rolf Mattsons Boulevard”, förse sig med ett exemplar av gratistidningen “Metro”. Detta enbart för korsordets skull, som påstås ligga på en lagom intellektuell lagom nivå – för korsordslösaren ifråga.

    Fast du kanske vill ha större utmaningar!?

Kommentarer är stängda.