En väldigt annorlunda dag…

Om jag vänder på dagen så kan jag berätta att jag just kommit ombord igen. Blev dock stående en stund på kajen. Detta beroende på att jag inte riktigt trodde på det jag såg med mina egna ögon…. Akter om mig så har den under dagen kommit en tysk trimaran och lagt till.. Nu är väl i och för sig en trimaran en inte helt vanlig syn.. Men det som tilldrog sig min uppmärksamhet och fick mig att höja båda min ögonbryn var att denna båt i styrbords sejnfall förde en dansk gästflagg.. vilket i sig är helt normalt.. men att föra en dödskalleflagga med korslagda knotor över gästflaggan????? Det är första gången jag sett något liknande..

För er bryggseglare så är en det en gest av respekt och även ett tecken på gott sjömanskap att föra gästflagg/destinationsflagg.. men då flyttar man eventuella klubbvimplar och annat till babord. Och för mig så är piratflaggan något som kanske en barnfamilj kan tänka sig att hissa men vi andra låter bli sådant…. Att hissa piratflagg över gästflagg??? Nej.. då har man ingen respekt och definitivt ingen aning om gängse normer….

Nåväl,, nog gnällt över respektlösa tyskar…

Lite efter klockan 10.00 idag så mötte jag min vän Vagn uppe på det lokala värdshuset. Efter att han varit vänlig nog att låta mig få två koppar kaffe så tog vi bussen till Döllesfjelde… Där försiggår något som på det lokala tungomålet kallas… “Döllesfjelde-Mussemarked.”

Att beskriva detta är inte helt lätt… Själv trodde jag att vi reste till en ganska vanlig marknad.. Ni vet en sådan där med spunnet socker, bodar som säljer korv och stånd med en massa T skjortor som gick ur modet för cirka tre år sen…

Och i och för sig.. allt detta fanns ju där.. men i tillägg.. Så fanns där allt.. Ifrån Röda Korset, FN veteraner.. Öltält.. Musik .. Och det var inte bara ett tält som spelade musik.. Där fanns absolut allt.. Nya personbilar.. Nya lastbilar.. Loppmarknad.. Tatueringsstudio.. Fler tält med musik.. En monter med elfordon som sig riktade mot äldre medborgare som inte orkar gå så långt.. ( men när jag såg prislapparna så blev jag genast lite yngre..)…

Men en så härlig tillställning.. vart man såg så var det bara glada människor.. hundar , barn ja jag måste säga att det var väl värt 48 danska kronor i bussbilljet för att besöka denna tillställning….

Nu skall er bryggseglare smälta intrycken och sedan gå till kojs… förhoppningsvis så får jag imorgon assistans med att ersätta sörjan i min dieseltank med kurant vara….