Tankar om att tänka på tanken…

Ja om det skall vara lönt att tanka så får man nog tänka tanken att man i tanken har med sig att även om man ibland går i andra tankar så får man ändå ibland se över den tanken man nyttjar när tänkt tanken att fylla bensin i tanken……

Och jag kan så konstatera att min soppatank på den gamle Sovjeten förefaller vara tät… Och bensinkranen med filter verkar även den vara redo för fortsatt engagemang när det gäller att medelst förbränningsmotorns sinnrika konstruktion omvandla fossila bränslen till oljud, rök och även några få hästkrafter…

Återstår nu att bedriva lite mekanisk forskning för att eventuellt kunna klargöra om min gamla Sovjetiska P63 förgasare har den funktionalitet som krävs för att bensinen får den korrekta blandning som krävs för att motorn skall starta och bete sig som det en gång i tiden var tänkt..

Och lite nöjd mig själv är jag.. även om jag inte har den ork och kapacitet jag helst skulle önska så har jag ändå lyckats att se över elsystem.. kontrollerat kompression.. Så får jag nu bara en kvittens på att förknasarna gör sitt jobb så återstår bara att se till att tändstiften ger ifrån sig gnista.. Och om dom skulle göra det även se till att den gnistan infinner sig när det är som allra lämpligast antända luft/bränsleblandningen…

Tyvärr är det nog så att min gamla tändspole med anor ifrån 30-talet med ålderns rätt behagat att gå i pension… Men jag har via det fantastiska nätet lokaliserat ny och betydligt bättre utrustning för att generera gnistor och att  även styra när dessa skall tjänstgöra… Fast jag måste nog vara så god att vänta med att inhandla dessa prylar tills en tidpunkt när min ekonomiska situation har förbättrats något…

Men en liten låga av hopp finns nu åter hos er mekaniska forskningsamatör/bryggseglare…

Jag får se tiden an..

Fair Winds

S